Årets Orienteringsløber 2015

I 2014 blev alle rammer sprængt, hvad VM-resultater angår. I 2015 blev barren hævet igen - og for første gang nogensinde, blev Danmark den mest vindende nation til VM. Valget om årets løber står mellem fem verdensmestre: En tredobbelt verdensmester med individuel sprinttitel, en dobbelt verdensmester med individuel langdistancetitel, En dobbelt verdensmester der vandt VM på alle distancer hun startede på, og to drenge der præsterede perfekt, da der var mest brug for det.


Ida Bobach, OK Pan Aarhus


(Foto: Kell Sønnichsen)

VM guld lang
VM guld stafet

Ida Bobach løb to verdensmesterskaber i hus og er med sine fem VM-medaljer den dansker løber, der næst efter Maja Alm har flest VM-medaljer. Ida vandt den lange distance, der af mange regnes som kongedisciplinen, i overbevisende stil. På stafetten decimerede hun konkurrenterne til statister, da hun udbyggede det forspring på lidt over et minut Maja havde skabt på førstetur til ikke mindre end 5:14 minutter. Hun er per 25. oktober 2015 ranket som verdens bedste orienteringsløber på skovdistancerne. Ida har døjet lidt med skader, og har kun løbet et dansk mesterskab – DM-sprint, som hun vandt foran sprintverdensmesteren Maja Alm.

Maja Alm, OK HTF


(Foto: Kell Sønnichsen)

VM guld sprint
VM guld mix sprintstafet
VM guld stafet

Maja løftede i 2015 sit niveau endnu et tak. Inden VM 2015 havde Maja fire sølvmedaljer og tre bronzemedaljer fra EM og VM på meritlisten, men guldet manglede. Det kom så i år – hele tre gange sågar. På sprinten vandt hun med den næststørste marginal i VM-sprint historien. I mix sprintstafetten løb hun fra de forsvarende verdensmestre fra Schweiz på sidsteturen, og løb sejren hjem til Danmark med en imponerede marginal på 1:21 minutter. På stafetten skaffede hun Danmark et afgørende forspring, da hun var først hjemme efter første tur, med et hul på over et minut til de nærmeste konkurrenter. Maja er pr. 25. oktober 2015 ranket som verdens bedste sprintløber, og hun er kandidat til titlen som årets sportsnavn i Danmark 2015. På nationalt plan har Maja vundet alle ranglisteløb hun er startet i – pudsigt nok med undtagelse af DM-sprint, hvor Ida Bobach vandt.

Emma Klingenberg, Faaborg OK


(Foto: Torben Utzon)

VM guld mix sprintstafet
VM guld stafet

Emma vandt guld på begge distancer hun stillede til start i. På mix sprintstafetten løb hun en helt fantastisk førstetur og skaffede Danmark et uhørt stort hul på 46 sekunder. På stafetten holdt hun hovedet koldt og løb en sikker sejr i hus efter Maja og Idas flotte forarbejde. Emma har desuden løftet sig utrolig meget på skovdistancerne i 2015 og vandt som første dansker nogensinde den svenske rangliste, Swedish League.

Søren Bobach, OK Pan Aarhus


(Foto: Kell Sønnichsen)

VM guld mix sprintstafet

Søren sikrede med en rigtig flot tredjetur på mix sprintstafetten, at Maja blev sendt ud i en position, hvor hun selv kunne afgøre sejren. Han blev sendt ud med et forspring på godt 30 sekunder til en gruppe fuld af de bedste sprintløbere i verden, og han forsvarede dette forspring helt til det sidste, selvom Schweiz til sidst blot var et sekund efter. Ud over dette har han været helt suveræn på alle distancer i Danmark. Med undtagelse af DM-ultra lang har han vundet alle ranglisteløb i 2015, hvor han har stillet til start.

Tue Lassen, Faaborg OK


(Foto: Kell Sønnichsen)

VM guld mix sprintstafet

Tue forsvarede på fornem vis den danske føring på mix sprintstafetten. Undervejs øgede han faktisk forspringet lidt, og begrænsede tidstabet til den jagende horde til ca. 15 sekunder. Ud over det imponerende VM-løb har Tue været en unik rollemodel for de andre løbere på landsholdet.

Indsendt af:
(alle felter skal udfyldes for at vinde)
Navn
Adresse
Klub
E-mail
Jeg ønsker gavekort tilLøberen   O-butikken   Møller Sport

Afstemningsform

Kun DOF-medlemmer kan deltage i afstemningen, og der kan kun afgives én stemme pr. person.
Overrækkelse af Årets O-løberpris finder sted på forbundets repræsentantskabsmøde den 5. marts 2016.