2021 molboloeb

Arrangørerne af Søllerød OK’s traditionsrige Molboløb har haft den kreative hat på for at holde fast i årets udgave af løbsserien samtidig med at corona-restriktionerne bliver overholdt.

Løbene har i 60 år været i kalenderen de første ti søndage i året og tiltrækker flere hundrede løbere hver søndag. Der løbes i fire forskellige skove, der er spørgsmål inden for paratviden på posterne og konceptet tiltrækker mange, der ellers ikke finder vej med kort og kompas resten af året.

I normale år er der mødesteder inden døre, hvor deltagerne kan betale for kort, tegne poster ind og skifte tøj i tørvejr – og der er poster i skoven mellem kl. 9 og 11.

Det sædvanlige koncept strider naturligvis mod de strikse corona-restriktioner, og derfor har arrangørerne tænkt ud af boksen for stadig at kunne invitere til Molboløb.

Banerne lægges ud på Molboløbets hjemmeside fredag, så deltagerne kan printe derhjemme. I stedet for at klippe med klippetang, skal man have sin egen blyant med og notere svarene på det kontrolkort, man også selv printer. Der er poster i skoven fra kl. 9 -15, mødestedet er helt sløjfet og betaling foregår via Mobilepay.

- Når det foregår hen over alle de lyse timer, sikrer vi at løberne bliver spredt i skoven. Vi opfordrer til at man kun løber med personer inden for ens egen "boble," og at man holder afstand til de andre løbere, fortæller medarrangør Henrik Molsen i en artikel i Rudersdal Avis. (Læs artiklen her.)

Årets to første løb er afviklet med flot tilslutning og løbsserien fortsætter i Jægersborg Hegn på søndag.

Du kan læse mere på Molboløbs hjemmeside – og følge med på Molboløbets Facebookside.

Danmarks Idrætsforbunds side om coronarestriktioner mm. findes her.

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF