VM: SPRINTGULD TIL MAJA ALM

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm forsvarede sit verdensmesterskab på sprintdistancen i Sverige.

Maja Alm satte lørdag eftermiddag en tyk streg under, at hun er verdens bedste på sprintdistancen, da hun forsvarede sit verdensmesterskab i den svenske by Strömstad.

På de 3,6 kilometer var Maja Alm hele 25 sekunder hurtigere end sin nærmeste konkurrent, europamesteren Judith Wyder fra Schweiz, mens bronzen gik til hviderusseren Anastasia Denisova, der var mere end 40 sekunder langsommere end den danske verdensmester.

Maja Alm tog ikke altid de hurtigste vejvalg - men holdt til gengæld et knusende højt tempo hele vejen igennem banen og satte de øvrige sprintspecialister til vægs med sin overlegne fysiske form.

- Jeg er virkelig, virkelig glad, for det har været et hårdt år med meget pres. Det gjaldt om at tage sikre vejvalg og ingen chancer, selv om vejvalget ikke er hurtigst. Fysisk var jeg 100% i orden og havde endda et gear mere end sidste år, siger Maja Alm efter triumfen.

Det er Maja Alms fjerde VM-guld i karrieren efter de historiske tre verdensmesterskaber i Skotland i fjor - i alt er hun nu oppe på 8 VM-medaljer.

- Jeg er tæt på at sige, at det var som forventet! Majas fysiske niveau er absurd højt, og vi vidste, at tempomæssigt kan ingen følge med hende. Så planen var at undgå dumme fejl og lave sikre vejvalg, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Cecilie Klysner, der vandt sit kvalifikationsheat i formiddag, løb sig endnu en gang i top 20, da hun sluttede på en 18. plads.

Hos mændene blev Tue Lassen bedste dansker på en 16. plads, 51 sekunder langsommere end svenskeren Jerker Lysell, der tog en kneben hjemmebanesejr med 2,8 sekunders forspring. Både sølv og bronze endte i den schweiziske lejr hos Matthias Kyburz og Daniel Hubmann.

Andreas Boesen sluttede som nummer 27 - ca. 25 sekunder langsommere end Tue Lassen.