Dansk World cup sejr

| Administrator | Nyheder 2014

Det danske sprint mix stafet hold vandt en overbevisende sejr

Da jeg ikke selv har kunnet følge triumfen, har jeg fra Thomas Jensen modtaget flg:

Det danske sprint mix stafet hold viste endnu engang, at denne disciplin er en disciplin de mestrer til perfektion. Efter fire intensive ture kunne Maja Alm indfri de tårnhøje forventninger vi havde til holdet – og løbe den danske sejr sikkert i mål med en margin på ikke mindre end 24 sekunder til det svensk 2. hold med Tove Alexandersson på sidsteturen.
Sprint banen bød igen i dag på endog meget kompleks orientering, hvor valget tit stod mellem seriøs zik-zak løbning eller lange udenomsvejvalg – og hvor gaflingerne ofte var lagt således, at man let kunne blive lokket med på det forkerte vejvalg, og dermed miste kostbar tid.

Flot åbning af Emma Klingenberg

Emma Klingenberg løb en rigtig flot første tur. Efter længere tids skade ser det ud til, at Emma nærmer sig VM-formen. Hun skiftede som 3’er – henholdsvis 9 og 7 sekunder efter Sverige II med Alva Olsson og Sverige I med Annika Bilstam.

Verdensklasseløb af Tue Lassen

På andenturen løb Tue et helt formidabelt løb. Han holdt hovedet koldt på de komplekse vejvalg – og han kunne i dagens næstbedste tid afkorte afstanden til Jerker Lysell og Sverige I til 5 sekunder. Han sendte dermed Søren Bobach ud som 2’er – med 40 sekunders hul ned til Storbritannien og Sverige II på de næste pladser.

Super indsats af Søren Bobach

Søren tabte 13 sekunder til gårdagens vinder Jonas Leandersson på de ret udslagsgivende gaflinger på de første tre poster. Derfra og hjem tabte han kun 7 sekunder til Leandersson, der i øvrigt løb dagens bedste tid – blot et sekund hurtigere end Tue. Nok så vigtigt holdt Søren flot afstand til de jagtende hold. Han var således 2’er i mål – 25 sekunder efter Leandersson – og med 22 sekunders forspring til Sverige II og yderligere 44 sekunder til Storbritannien.

Sprintdronningen Maja Alm slog til

Maja havde således en stor opgave med at hente 25 sekunder på Lena Eliasson og samtidig holde Tove Alexandersson bag sig. Lena Eliasson bommede sin post 2 – og ved første radiopost – post 5 – havde Maja lukket hullet helt. Derefter tog Maja som stort set den eneste i dag et langt venstrevejvalg til post 6. Det betalte sig. Hun fik et hul på 5 sekunder til Eliasson, som hun langsomt men sikkert udbyggede resten af vejen.
Hun kunne således løbe i mål som en meget sikker vinder med 24 sekunder ned til Tove Alexandersson fra det svenske andethold, der fik klemt sig ind lige foran Eliasson på de sidste poster. Schweiziske Judith Wyder løb med et superløb Schweiz op fra 8. til 4. pladsen på sidstetur. Men hun var stadig tre sekunder langsommere end dagens hurtigste kvinde, Maja Alm.

Godkendt løb af 2. holdet

Det danske 2. hold leverede fire stabile præstationer og sluttede som nr. 12 – 4:17 minutter fra sejren. Holdet bestod af Stine Bagger Hagner, Andreas Boesen, Jakob Edsen og Nikoline Klysner. Jakob leverede nok den bedste præstation af de fire, da han blot var 31 sekunder langsommere end Søren Bobach på 3. turen.