Fine præstationer på sprintdistancen til EYOC

| Administrator | Nyheder 2014

I stærk varme fik 6 unge løbere idag mesterskabsdebut til EYOC i Makedonien

I formiddag kom EYOC 2014 godt fra land med en både teknisk og fysisk krævende bysprint i Strumnitsa, Makedonien. Banerne var udfordrende og krævede hele tiden at løberne var med på kortet og i kontrol. 32 graders varme satte ligeledes sit præg på konkurrencen og gjorde det ekstra vanskelig at holde både hovedet koldt og farten oppe.

I sin internationale mesterskabsdebut, stod Lise Termansen, OK Syd, for dagens bedste danske resultat med en flot 6. plads, kun 1:04 efter vinderen Simona Aebersold, Schweiz. U-16 drengene var lidt længere efter vinderen, men særlig Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK og Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK, var rigtig glade for deres præstationer og tekniske gennemførelse af konkurrencen.

U-16 landstræner Jesper Stamp er glad for resultatet, men hæfter sig ved at holdet er meget uerfarent og udtaler: "De løbere der formår at lægge en plan og gennemføre den, er godt med på resultatlisten. Det vigtigste er dog at løberne får masser af vigtige erfaringer med hjem, og man mærker tydeligt at det er første mesterskab for mange. Allerede nu har vi lært meget"

Tre U18 løbere er i år også med til EYOC for at få mesterskabserfaringer. I H18 leverede Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, et stærkt løb i en yderst tæt konkurrence, hvor han kun var 1:02 efter vinderen Olli Ojanaho fra Finland. Det rakte til en fin 18. plads i den tætte konkurrence.
I D18 kom Nikoline Tillingsøe, Tisvilde Hegn OK, lidt uheldigt fra start, men formåede at afslutte løbet stærkt. Caroline Finderup startede rigtig godt, men blev til allersidst snydt af baneforløbet og tabte meget tid. Ærgerligt for begge piger, der ellers begge viste højt niveau på størstedelen af banen.

"Som for U-16 løberne gælder at vi med o-teknisk gode løb er med langt fremme, men skal vi være med helt i toppen af resultatlisten, så skal vi også løfte det fysiske niveau yderligere. Det er vigtige erfaringer at få med hjem" forklarede Juniorlandstræner Jeppe Ruud ovenpå dagens konkurrence.

Guldmedaljerne blev fordelt mellem hele fire nationer, Schweiz, Portugal, Polen og Finland, mens yderligere 3 nationer også vandt medaljer. Det er glædeligt at se flere nationer begynder at blande sig i kampen om medaljerne internationalt.