Skip to main content

Helge Søgaard indstillet til President for IOF

| Administrator | Nyheder 2012

Når Det Internationale Orienterings Forbund (IOF) til sommer skal vælge ny President, vil DOF’s formand Helge Søgaard være én af kandidaterne.

DOF’s hovedbestyrelse har tidligere valgt at nominere Helge Søgaard til en plads i IOF’s council, og Helge har nu valgt at stille op som kandidat til posten som President, som svenske Åke Jacobson forlader efter 8 år på posten.

Helge begrunder selv sit kandidatur med ”IOF er en omfattende organisation, der består af over 70 medlemslande over hele verden. Det er derfor en spændende udfordring både at samordne og skabe en fælles reference, samtidigt med at der er et stort uudnyttet udviklingspotentiale i international orientering. IOF forekommer lidt fastlåst i traditioner og regelsæt, og jeg vil gerne være med til at bringe både Council og IOF som helhed tættere på virkeligheden ude på stævnepladserne. Samtidigt bør der sættes yderligere fokus på regional udvikling af orientering, som rummer store muligheder for en stærk udbredelse af vores idræt”.

Helge blev i 2008 valgt som formand for de europæiske forbund, hvor han sammen med Erik Nielsen som secretary general, har ydet en stor indsats for udviklingen af orientering, håndteringen af alle europamesterskaber og en høj grad af åbenhed og transparens i det internationale arbejde. ”Jeg har gennem mit internationale arbejde indtil nu fået en god indsigt i forholdene, og nu er chancen der for at blive valgt. Så kryds gerne fingre for mit kandidatur”, slutter en optimistisk Helge.

Såfremt Helge vælges, vil han blive den første danske President for IOF, der blev dannet for 51 år siden på et møde i København, og det første danske medlem af IOF’s council siden Flemming Nørgaard trådte ud i 1998.