Tue og Ida tog føringen i Trimtex Cup

| Administrator | Nyheder 2012

På intens mellemdistance ved Danish Spring

Helt som forventet blev fællesstarten, der indledte Danish Spring 2012, en intens affære. Deltagerne blev samlet på stævnepladsen i Store Dyrehaves sydlige udkant og joggede derefter de ca. 900 meter til den nordøstligste del af Tokkekøb Hegn, hvorfra banelæggerne Marius Thrane Ødum og Michael Sørensen havde placeret to gaflede sløjfer. Derefter var der en tvungen passage på 750 meter retur til stævnepladsen, hvorefter deltagerne blev sendt ud til en række drilske og tæt placerede poster i et område med tæt bevoksning. En klassisk temposkifte-afslutning.

I damesenior lagde svenske Annika Gustafsson, IFK Lidingö bedst ud, men på den lange overgang efter sløjferne lå Ida Bobach, Silkeborg OK lige bag favoritten Lina Strand fra Göteborg Majorna. I krattet var Ida bedst. På billedet har hun netop spiddet den svære næstsidste post og tager sig tid til at finde det bedste vejvalg til sidste post før hun løber i mål som sikker vinder. Præcis hvad Tue Lassen ikke fik gjort, men mere herom nedenfor. Ca. 20 sekunder efter Ida havde passeret, dukkede Lina Strand ud af krattet ca. 20 meter øst for posten, men hun så den ikke og drejede til den forkerte side og kom først til posten to minutter og 8 placeringer senere. For i mellemtiden kom bl.a. den tidligere landsholdsstjerne Anne Konring Larsen, FIF Hillerød, til posten. Efter fødslen af to børn viser Anne atter sin store styrke i Nordsjællandsk terræn og erobrede andenpladsen i TRIMTEX Cup efter Ida. 3. danske seniordame var endnu en løber fra FIF Hillerød, nemlig Signe Klinting, der endte på 18. pladsen. Ita Klingenberg, Faaborg OK, var på den samlede 3. plads bedst blandt dygtige danske juniorpiger, der løb sammen med seniorerne, men læs mere herom i separat nyhed.

I herresenior tog Tue Lassen, Faaborg OK kommandoen fra start og var først efter sløjferne og virkede stærk i indløbet mod de sidste poster, som var fælles med damerne. Tue var først på næstsidste post, men fik ikke set det marginalt hurtigere venstrevejvalg til sidste post, hvilket gav den svenske landsholdsløber Johan Runesson fra Göteborg Majorna mulighed for at få de afgørende meter og vinde herreklassen ved Danish Spring. På 9. pladsen viste unge Sigge Lundedahl fra FIF Hillerød, at satsningen med bopæl i Sverige er ved at give resultater. Blot 5 sekunder efter Sigge løb evigt unge Claus Bloch, OK Pan Århus, i mål på en samlet 12. plads. FIF Hillerøds flotte dag blev illustreret yderligere af Søren Schwartz, der på 17. pladsen var 6 sekunder efter Claus og dermed tog 4. pladsen i TRIMTEX Cups første afdeling.