Favoritsejre ved DM Sprint

| Administrator | Nyheder 2012

Med tæt opgør i herresenior

En iskold vind stod ind over stævnepladsen ved DM Sprint, men ellers viste vejrguderne si fra sin pæne side ved DM Sprint.

I herresenior tog tidligt startende Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK, en sikker føring, der holdt lige indtil rød startgruppe med de 11 bedste fra ranglisteindledningen ved Danish Spring i sidste weekend startede. Christian Christensen, OK Pan Århus, kom ind blot to sekunder efter og kort efter kom Tue Lassen, Faaborg OK, der førte ranglisten før DM Sprint, ind blot 3 sekunder hurtigere. Og da Søren Bobach, Silkeborg OK, blot var 5 sekunder efter Christian, skilte der altså blot 10 sekunder fra Tues guldmedalje til Sørens fjerdeplads. Ungdommen slog også til på de to næste pladser med Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, på 5. pladsen og sidst startende Søren Schwartz, FIF Hillerød på 6. pladsen. Med sejren konsoliderede Tue sin førerposition i ranglisten, TRIMTEX Cup. Og da Rune slet ikke deltog i Danish Spring og Christian blev nr. 7 der, er der nu komfortabelt ned til de næste på ranglisten

I damesenior havde sidste års sølvvinder, Signe Søes, OK Pan Århus, der har haft en længere skadeperiode og er i lykkelige omstændigheder ikke selv de store forventninger til sin præstation og endte også for en sjælden gangs skyld uden for medaljerne. Da Maja Alm, OK HTF, først om nogle uger ventes at være klar efter en skade, var Ida Bobach, Silkeborg OK, storfavorit til at fortsætte sin gode stime. Og Ida skuffede ikke sine fans. Sejrsmarginen til Masha Semak, Farum OK, var knusende 1,29. Til gengæld viste Signe Klinting, FIF, på bronzepladsen, at farten er ved at være der. Hun var blot 11 sekunder efter Masha og 6 sekunder foran Signe Søes. Med Lea Reime på 5. pladsen og Line Søderlund på 6. pladsen blev det hele 3 løbere i top 6 til pigerne fra Farum OK. Ida konsoliderede selvfølgelig sin førerposition i TRIMTEX Cup, mens Signe Klinting rykker op på andenpladsen ved dagens løb.

Helsingør SOK stod for et flot arrangement, hvor specielt herreseniorerne nok sent glemmer den usædvanligt varierede bane, der hele tiden skiftede mellem stejle skovskrænter og kringlede vejvalg omkring bygningerne i området. Resultaterne findes på arrangørernes hjemmeside via linket nedenfor.

Allerede i morgen er der DM på Ultra Lang distance. Dette løb tæller dog ikke til seniorranglisten.