Skip to main content

Søren og Ida Bobach vindere af DM Ultra Lang

| Administrator | Nyheder 2012

Med Rune Olsen og Signe Klinting på sølvpladserne

Dansk orienterings ultimative styrkeprøve, DM på ultralang distance, blev søndag den 1. april afholdt i Jægerspris Nordskov med Farum Orienteringsklub som arrangør.

Ida Bobach, Silkeborg OK, startede næstsidst af de 12 deltagere i D 21 og havde ved publikumspassagen efter 5 km lagt sig i spidsen, 3½ minut foran Signe Klinting, FIF, der startede 9 minutter før Ida. Mod slutningen kunne man på live trackingen kunne se Ida nærme sig Signe Klinting bagfra. Men i mål skite stadig lige over et minut, hvilket fik Signe til spontant at udbryde ”Jeg har nået mit mål”, da Ida ikke nåede helt op. Signe er efter en lang skadeperiode kommet ind i en god stime her i forår og i den sammenhæng er små 8 minutter efter suveræne Ida på en hård 14 km bane fuldt godkendt. Line Søderlund, Farum OK, demonstrerede atter sin gode form ved at erobre bronzen lidt over 4 minutter efter Signe.

”Jeg har længe gerne villet vise, at jeg også kan slå til på de lange distancer. Og det var skønt, at det lykkedes i dag” fortalte Idas storebror Søren Bobach tilfreds efter at have vundet H 21 i en km-tid, der ikke sneg sig meget over 5. Dermed måtte tidligt startende RunO Olsen, Tisvilde Hegn OK, atter se sig henvist til sølvpladsen slået med ca. 2½ minut. Et minut og 40 sekunder langsommere var Christian Christensen, OK Pan Århus, på bronzepladsen.

For forhåndsfavoritten Tue Lassen, Faaborg OK, blev DM Ultralang ikke nogen god oplevelse. Ved løb gennem et fladt område sad det ene ben fast i en brombærranke og i forsøget på at genvinde balancen, fik Tue overstrakt det andet ben med en skarp smerte i knæet til følge. ”Jeg frygtede der var tale om overrivning af ledbåndene og at sæsonen var slut” fortalte Tue her til aften søndag. ”Men på skadestuen kunne de konstatere, at såvel ledbånd som menisk var intakte, så der er formentlig alene tale om en muskelskade – og en sådan heler hurtigere”. Tue bliver mandag undersøgt af TEAM Danmarks lægefaglige specialister som forhåbentlig kan bekræfte, at skaden ikke er alvorlig og kan vejlede om genoptræningen. Tue var i hvert fald forsigtigt optimistisk da han allerede kunne støtte forsigtigt på benet søndag aften.

Resten af seniorlandsholdet fortsatte direkte fra løbet mod Mora i Midtsverige, hvor sneen netop er smeltet så meget, at der kan laves relevant træning frem mod EM, der afholdes omkring Falun midt i maj måned. ”Både Rasmus Thrane og jeg har vores ski med, for der er stadig skiføre på kunstsneløjperne og skiløb kan være god aflastning, fordi vi fortsat ikke er vores skader helt kvit”, fortalte Christian Bobach, Silkeborg OK før afrejsen.

Resultater fra DM Ultra Lang via linket nedenfor.

Resultater
D21- (12) 13.9 km 26 K
1 111 Ida Bobach 21 Silkeborg OK 1:21:35
2 108 Signe Klinting 22 FIF Hillerød Orientering 1:29:28
3 112 Line Søderlund 25 Farum OK 1:33:49

H21- (28) 24.4 km 40 K
1 15 Søren Bobach 23 Silkeborg OK 2:07:44
2 7 RunO Olsen 34 Tisvilde Hegn OK 2:10:09
3 17 Christian Christensen 28 OK Pan Århus 2:11:49

http://www.orientering.dk/farum-ok/sider/arrangementer/20120401/?side=&subside=resultatliste