Sølv til Emma og en 4 plads til Jakob Ekhard Edsen

| Administrator | Nyheder 2012

6 danske kvinder i 20

Junior verdensmesterskaberne blev i dag indledt med sprint. Konkurrencen var henlagt til Kosice city, med stævnepladsen på en central plads. Konkurrencen blev præget af en trykkende varme.

Resultaterne kan ses på JWOC hjemmeside via linket i højre side. Her er de vigtigste.

20) Cecilie Friberg Klysner, 13.02.06

En glad juniorlandstræner Emil Thorsen kunne bekræfte, at målsætningen var opfyldt. Ud over Emmas sølvmedalje, så havde Jakob Edsen med sin 4 plads i dag vist sit potentiale i den stærkt besatte herreklasse. Det var ligeledes en særdeles tilfreds landstræner, der kunne konstatere, at samtlige 6 danske kvinder var i top 20. Det er kun Sverige og Norge, der har tilsvarende mange løbere i toppen af dameklassen.

En smilende og stolt Emma kunne i mål berette, at hun havde givet alt, hvad hun havde i sig på den ikke særligt svære bane. Emma havde i går og i dag inden start mest kæmpet med sig selv. Hun havde været mega spændt og ind imellem haft svært ved at tro på formen passede til en toppræstation. Forberedelserne i den seneste tid har været præget af en skadet akillessene. Emma måtte se sig passeret af svenske Tove Alexanderson, der løb et rigtig flot løb i dag. Dagens medalje er Emmas 8 JWOC medalje siden 2008.

Jakob Edsen spurtede i sin vante elegante stil i mål til en foreløbig 1 plads. Han måtte efterfølgende se sig passeret af 3 løbere, men en 4 plads blev det til. Værd at bemærke er det, at Jakob kun var 1,2 sekund fra broncen og 1,5 sekund fra sølvmedaljen. Efter sit løb var Jakob super glad. Det var kørt lige igennem, uden at han havde lavet nogen fejl.

Miri Thrane Ødum løb sig til en flot 13 plads. En placering der var særlig flot i betragtning af, at det Miris første JWOC. Miri var da også selv godt tilfreds med resultatet. Inden havde hun frygtet ikke at kunne leve op til sine egne forventninger. Ude på banen havde Miri kunnet konstatere, at det var enkel orientering og småt med svære stræk. Det var i høj grad et spørgsmål om at beslutte sig til, hvilket vejvalg man skulle tage. Miri fortalte, at det havde været af stor betydning for hendes præstation, at hun tidligere havde haft lejlighed til at optræde på U-16 landsholdet ved de 2 foregående års EYOC. Det havde været godt for Miri inden dette års JWOC, at hun havde prøvet at løbe i landsholdsdragten mod jævnalderende.

Den trykkende varme er i skrivendes stund afløst af regn og torden i bjergene omkring Kosice. I morgen løbes der lang i Silica 80 km sydvest for stævnecenteret.