Skip to main content

Jukola og Venla, set med danske øjne

| Administrator | Nyheder 2011

Strålende enkeltpræstationer af Søren Bobach, Signe Søes og Tue Lassen - og en dansker på vinderholdet

Søren Bobachs store dag

Så er Jukola overstået, og for at tage herresiden først blev det for første gang i mere end 10 år med en dansker, Søren Bobach, på vinderholdet, Halden. Og Søren ydede virkelig sit, da han på førsteturen kom ind som nr 2, kun 3 sekunder efter; en fantastisk præstation og Søren indskriver sig i historiebøgerne som den vist kun 4. dansker der har vundet Jukola. De andre er Allan Mogensen, Rasmus Ødum og Chris Terkelsen, så det er et fornemt selskab!

Norske Halden vandt i en spændende duel med de finske Kalevan Rasti og Delta, der skiftedes til at føre, indtil Olav Lundanes satte tingene på plads på sidsteturen. På flg link kan man (på engelsk) få en udførlig gennemgang af førerstillingen på alle de 7 etaper. http://news.worldofo.com/2011/06/19/jukola-2011-decisive-moments/

De danske herreløbere
Af "danskerholdene", dvs store skandinaviske hold med 2-3 danskere på 1.holdet, blev IFK Göteborg bedst, men "kun" som nr 23, hvor man dog kan glæde sig over, at Marius Thrane Ødum løb i 16.bedste tid på 6.turen, hvor han også vandt 3 pladser. Til gengæld skuffede "Tiomila-helten fra "långa natten", Christian Christensen lidt ved kun at blive nr 73 på den lange 3.etape.

Næstbedste "danskerhold" blev norske Bækkelaget som nr 30, der imidlertid vist nok allerede på 1.turen blev sat noget tilbage ved en skadet Rune Olsen. Men Mikkel Lund med en absolut godkendt 23. plads på 4.turen og Tue Lassen med en særdeles flot 4.plads på 5.turen fik løbet deres hold lidt op igen. Svenske Pan Kristianstad blev nr 32 med Rasmus Thrane Hansen på 4.turen og Claus Bloch på 5.turen - og så skal Christian Bobachs individuelle 26.plads på 4.turen for IFK Göteborgs 2.hold også lige nævnes.

De danske dameløbere
Lørdag eftermiddag blev kvindernes Venla-stafet afviklet, og her havde "vi" et danskerhold med helt fremme, nemlig svenske IFK Lidingö med Signe Søes på 3.turen. Og det var netop Signe der løb Lidingö tilbage i kampen - som hun gjorde ved tiomila - ved at løbe på næstbedste individuelle tid, og dermed løbe Lidingö 16 pladser frem til 4.pladsen. Holdet blev sammenlagt nr 3 efter en fantastisk spændende og omskiftelig sidstetur, hvor det sluttede med en snæver sejr til svenske Domnarvets GoIF foran finske Tamperen Pyrintö.
Det sædvanlige "danskerhold" i toppen svenske Ulricehamns OK endte på en noget skuffende 37.plads, ydede de danske løbere Maja Alm på 2.turen (i 30. bedste tid) og Ida Bobach på 4.turen (i 17. bedste tid) deres - men savnet af Simone Niggli er ikke sådan at komme over!!

Det rent danske "talenthold" med 2 juniorløbere blev en absolut godkendt nr 52, efter solide præstationer af Zenia Hejlskov Mogensen, Stine Bagger Hagner, Inge Knudsen og Emma Klingenberg, der forbedrede OK Pans placering var 2010 med 43 pladser. Tænk hvis alle de danske dameløbere var samlet på ét (dansk!) hold.

Som for herrernes vedkommende findes der også en gennemgang af førerstillingen på de enkelte etaper via flg link: http://news.worldofo.com/2011/06/18/venla-2011-decisive-moments/

Samtlige resultater for begge løb, for de enkelte hold, etaper og løbere kan findes på de særdeles overskuelige og brugervenlige resultatlinks på nedenstående link.