Erik vinder MTBO World Cup langdistance

| Administrator | Nyheder 2011

Søndagens world cup langdistance med fællesstart endte med sejr hos herrerne til Erik Skovgaard Knudsen, mens Rikke Kornvig blev 3'er i damernes løb.

Herrernes løb blev indledningsvis udsat 5½ time pga. fejl i løbskortene og nye blev trykt!

Damerne kom af sted næsten til tiden og det hele endte i en massespurt efter 20 km, hvor Rikke Kornvig tog en stærk bronzeplads efter vinderen, den unge finne Susanna Laurila og den russiske veteran Ksenia Chernykh. Ann-Dorthe Lisbygd og Nina Hoffmann placerede sig lige over midten i det 41-damers store felt.

Erik Skovgaard Knudsen kørte langtfra et optimalt løb, men er suveræn både fysisk og teknisk og kunne ad flere omgange køre teten ind igen. På den 27,5 km lange bane i et til tider meget teknisk terræn, tog han et spektakulært vejvalg sidst på banen og kunne således trille i mål som sikker vinder, mere end et minut foran Anton Foliforof, Rusland, og Tönis Erm, Estland. En sejr som aftvinger respekt hos konkurrenterne her godt to måneder før VM i Italien.

Lørdagens mellemdistance var ellers ikke udpræget positiv, set med danske øjne. I et tungt og vådt terræn kørte Rikke Kornvig sig væk efter en fin start, mens både Ann-Dorthe Lisbygd og Erik Skovgaard Knudsen havde defekt og måtte udgå. Lasse Brun Pedersen kørte et løb med flere dyre småbom undervejs, mens Nina Hoffmann gjorde comeback på landsholdet og var bedst med en fin-fin 14. plads. Hendes bedste individuelle præstation til dato til et internationalt eliteløb.

Anden runde af World Cup'en i Rättvik, Sverige afsluttes mandag med en mix-stafet. Her er der begrundet forhåbninger om topplacering til holdet med Lasse, Rikke og Erik.

Udover World Cup køres der også MTBO veteran VM, og det har givet Danmark to dobbelte verdensmestre og begge på damesiden.

Mette Rønning Steffensen, OK Øst Birkerød, vandt både lørdagens mellemdistance og søndagens langdistance i klassen D40. Bare 16 sek. var sejrsmarginen på den lange distance, foran den tyske ex-verdensmester Antje Borhak.

I D60 stod Birgit Hausner, OK S.G., for samme præstation. Både lørdag og søndag vandt hun sikkert. Lørdag var der endda tre danske damer på podiet, da Kirsten Brunstedt, OK Øst Birkerød, tog sølv og Ellen Brun Pedersen, OK FROS, vandt bronze. Søndag var det Ellis Byrgiel Sommer, OK Øst Birkerød, som vandt bronze i D60.

Veteran VM afsluttes mandag med en sprint i et meget o-teknisk terræn.