Skip to main content

Verdensklasseløbere indtager Tisvilde Hegn

| Administrator | Nyheder 2009

Stærkest besatte felt af orienteringløbere i mange år ved weekendens SpringCup, 27.-29. marts

Ikke siden Danmark i 2006 var vært for VM i orienteringløb har så mange verdensklasse-orienteringsløbere stillet op til start som i den kommende weekends SpringCup i Tisvilde Hegn.



Og blandt disse de stærkeste løbere er flere danskere, først og fremmest Signe Søes, som fortsætter sin imponerende fremgang, der resulterede i en samlet 5.-plads ved Worldcup i 2008.



Med samlet sejr i Portugisisk 4-dages i slutningen af februar og samlet sejr i det internationalt stærkt besatte Nordjysk 2-dages forrige weekend er der lagt op til en drabelig dyst mellem hende og det andet danske stjernefrø, Maja Alm. De to kvinder kæmper mod hinanden lørdag i et felt bestående af næsten 100 eliteløbere fra 16 nationer.



Søndag løber Maja Alm sammen med Signe Klinting, FIF Hillerød Orientering, for deres svenske klub Ulricehamn, i stafetkonkurrencen.



Et spændende opgør på herresiden i stafetkonkurrencen står mellem sidste års vindere af herrernes 10Mila, norske Kristiansand OK, og dette års seriøse udfordrere Pan Kristianstad fra Sverige. Begge klubber stiller i stærkeste opstilling til Spring Cup. Kristiansand tæller bl.a. sidste års vinder af World Cup'en og verdensmester på den lange distance, Daniel Hubmann fra Schweiz. Derudover løber britiske Jon Duncan (vinder af VM-stafet 2008) og norske Holger Hott Johansen (verdensmester på mellemdistance i Danmark 2006) samt de danske landsholdsløbere Rasmus Djuurhus og Christian Bobach. Her overfor står Pan Kristianstad med bl.a. britiske Jamie Stevenson (også verdensmester i stafet 2008) og en række andre danske topløbere som f.eks. landsholdsløberne Rasmus Søes og Rune Olsen.

Set med danske øjne bliver det konkurrencen mellem OK Pan Århus, og Tisvildehegn OK, der bliver mest spændende – og især hvor godt de kan klare sig mod de norske og svenske topklubber.



Flere end 1.200 løbere deltager i weekendens konkurrencer, som starter fredag aften med natsprint og nyskabelsen natstafet i Valby Hegn. Lørdag og søndag løbes i Tisvilde Hegn med udgangspunkt fra stævnepladsen nær Stængehus Parkeringplads.



Flere end 300 frivillige fra Orienteringsklubberne i Hillerød, Birkerød og Roskilde står bag det store arrangement.


Link til SpringCups hjemmeside med yderligere info herunder.


http://www.springcup.dk/springcup/