Skip to main content

Dansk Orienterings-Forbunds landstræner stopper

| Administrator | Nyheder 2008

Jakob Ødum stopper som landstræner

Af eliteudvalgsformand Helge Lang Pedersen


Dansk Orienterings-Forbunds landstræner, Jakob Ødum, har meddelt, at han fratræder sin stilling med udgangen af februar måned 2008. Jakob er ansat som administrerende direktør i firmaet Trac-Trac, som er inde i en positiv udvikling. Dansk Orienterings-Forbund beklager, men respekterer beslutningen og iværksætter straks arbejdet med at finde en afløser.



Jakob Ødum har været landstræner i godt 4 år og i tre af årene er det blevet til medaljer til Danmark ved EM eller VM, hvilket i høj grad kan tilskrives Jakobs engagement og store viden om træning til orienteringsløb. Jakob overtog trænerposten ved indgangen til 2004 og førte således landsholdet til herrestafetholdets EM-medalje i 2004 og var træneren bag Chris Terkelsens imponerende come back med VM-sølv i 2005. Ved VM i 2006 blev det som bekendt til en flot bronzemedalje til Claus Bloch, men Jakob kunne da glæde sig over, at mange af de bedste danske placeringer blev opnået af nye løbere – et vidnesbyrd om, at Jakobs arbejde med at sikre generationsskiftet i dansk seniororientering begynder at bære frugt. Det viste sig også i slutningen af 2007, hvor ikke mindst Signe Søes leverede en række imponerende resultater. Ud over de sportslige resultater, har Jakob været en uvurderlig og altid imødekommende sparringspartner for mig og de respektive sportschefer – ikke mindst har Jakob været helt central i arbejdet med at få vores nye sportschef, Ole Lind sat ind i jobbet.



"Det bedste i jobbet som landstræner er, når udøverne for alvor tager opgaven som elitesportsudøver på sig, og lever og prioriterer efter en helhjertet satsning. VM- og EM-medaljerne i 2004, 2005 og 2006 er alle kommet som resultat af sådan en indsats" fortæller Jakob i forbindelse med sin fratræden.



Fremtiden

Jakob vil fortsat være en aktiv person i dansk orientering: "Jeg glæder mig til fra sidelinien at se hvordan den nye generation af landholdsløbere udvikler sig over de kommende år, - hvem som tør sigte højt. Hvis orientering kommer på Oddset i 2008 sætter jeg mine penge på Signe Søes"



Dansk Orienterings-Forbund lægger vægt på, at landsholdsløbernes periode med usikkerhed skal være så kort som muligt, samtidig med at vi ønsker en åben proces omkring ansættelse af ny landstræner. Derfor vil landstrænerstillingen snarest blive opslået på forbundets hjemmeside.



Yderligere oplysninger:

Sportschef, DOF, Ole Lind, tlf. +45 4196 9371

Eliteudvalgsformand, DOF, Helge Lang Pedersen, tlf. +45 5123 1821

Afgående landstræner, DOF, Jakob Ødum, tlf. +45 4196 9372