Fin afslutning for Danmark ved EM

| Administrator | Nyheder 2008

Damerne nr. 10 - Herrerne nr. 12

Gode resultater i stafet ved EM i Letland

27 damehold og 37 herrehold, bestående af 3 løbere på hvert hold, stillede til start ved den afsluttende stafetkonkurrence ved EM. Dagens terræn var en lynhurtig strandskov beliggende helt op til værtsbyen Venspilts i Letland.

Maja Alm lagde ud med en hård tur i klitterne: ”det var tungt og varmt” sagde Maja i mål. Maja lavede desuden for mange fejl og lå nr. 14 ved skiftet 6 minutter efter. På andenturen leverede debutanten Line Søderlund en virkelig flot præstation. Line løb kontrolleret og sikkert og hentede 3 placeringer. På sidsteturen kunne Signe Søes nå at løbe Danmark op til en godkendt 10. plads. Det er værd at bemærke, at bare 78 sekunder havde sikret de dygtige danske piger en 4.plads!

Vinder blev Sverige foran Rusland og med Finland på 3.pladsen.

De danske hold:

Damer:

1. tur\tAlm Maja Alm, HTF Haderslev\tNr. 14 6:00 efter\t
2. tur\tLine Søderlund, Farum OK \t\tNr. 11 8:45 efter
3. tur\tSigne Søes, OK Pan Århus\t\tNr. 10 10:04 efter

27 hold.

Herre stafetten blev en spændende konkurrence, hvor de danske drenge på andetholdet længe lå til en podieplacering! Christian Christensen & Rasmus Djurhuus løb begge fantastisk. Det holdt desværre ikke hele vejen, da Rune Olsen på sidsteturen smed den gode placering i sandet. På førsteholdet var det Rasmus Søes og Mikkel Lund der leverede gode løb og holdet endte på en hæderlig 12. plads. Tør man tænke på hvad det havde blevet til hvis 3 af de 4 der leverede flotte løb havde været på hold sammen?

Rusland vandt stafetten foran Schweiz og Finland tog bronze.