Skip to main content

Sølv til Gasbjerg & bronze til Line Pedersen

| Administrator | Nyheder 2008

Dansk dobbelttriumf på den lange distance ved MTBO VM i Polen

Dagens langdistancefinale ved Verdensmesterskaberne i mountainbikeorientering (MTB-O) blev en gyser ud over det sædvanlige. I en meget tung og våd skov kørte Torbjørn Gasbjerg banens 40 kilometer på 1.44.16 timer, hvilket på daværende tidspunkt var en suveræn førsteplads med over 3 minutter ned til nummer to. Desværre var der mere end 50 minutter til de sidste konkurrenter kunne forventes i mål, så Torbjørn Gasbjerg turde ikke tro på guldet.

”Det er ekstremt spændende lige nu, men jeg ved at jeg ikke har kørt et fejlfrit løb, så jeg håber på en medalje, men jeg tror ikke guldet vil holde.”

Det blev faktisk SÅ spændende, at Torbjørn Gasbjerg måtte forlade stævnepladsen. Han trillede en tur på sin cykel og prøvede at få nerverne i ro.

”Jeg måtte simpelthen lige væk. Men da jeg triller derude, er der en der siger, at nu må alle da efterhånden være i mål. Min puls stiger med 100 slag, og jeg spurter tilbage. Desværre var det ikke helt afgjort endnu, så jeg fik gyseren med til sidst.”

På trods af sin fantastiske tid kunne Torbjørn Gasbjerg ikke holde russeren Ruslan Gritsan bag sig, han kommer i mål som den allersidste rytter og slår Torbjørn Gasbjerg med 1 minut og 48 sekunder.

”Det kommer ikke som en kæmpe overraskelse for jeg vidste jo, at den bane kunne køres stærkere end jeg har gjort. Men selvfølgelig bliver man ærgerlig alligevel. Men det er meget godt, at det er den forsvarende verdensmester, der slår mig og ikke bare hr. hvem-som-helst”, siger Torbjørn Gasbjerg.

Resten af det danske herrehold imponerede også, da hele 4 ryttere sluttede i top 15 på trods af både sygdom og styrt. Bjarke Refslund bliver nr. 9, Erik Skovgaard Knudsen nr. 11 og Søren Strunge nr. 15. Lasse Brun Pedersen, der sidste år fik sølv på distancen, måtte desværre udgå med et maveonde. Allan Jensen måtte ligeledes udgå efter et grimt styrt.

Bronze til Line Pedersen
Knap så nervepirrende var det på damesiden, da Line Pedersen kom i mål efter de 27 kilometer med anden bedste tid (1.26.20 timer) – kun et sekund foran nummer tre. Sølvet lå kun ganske kort tid i Line Pedersens hænder, før hun måtte se sig slået, og hendes medalje måtte skifte til bronze. Et helt fantastisk resultat – faktisk det bedste nogensinde til en kvindelig dansk MTB-O rytter!

”Jeg havde en god fornemmelse i starten, men midt på banen mister jeg lidt troen på mig selv. Jeg var simpelthen så træt, og det var så tungt hele tiden. Jeg valgte derfor at køre en del udenom, og blev meget i tvivl om, det var det rigtige at gøre. Men til sidst gav jeg den gas, og den fik alt, hvad jeg havde mod mål.”

Line Pedersen har med dagens medalje taget et stort skridt op i verdenseliten, noget hun dog har lidt svært ved at forholde sig til:

”Det er jo fuldstændig fantastisk, dog lidt urealistisk stadigvæk. Men jeg føler, det er fortjent. Jeg har trænet hårdt og jeg ved, at formen er der. Og nu er medaljen der også,” griner Line Pedersen og synger en lille trille: ”Da da da da - jeg skal ha’ medalje på i aften tralalaalaalej”

Blikket mod i morgen
På trods af at han lige har vundet en VM medalje, har Torbjørn Gasbjerg allerede tankerne et andet sted, nemlig på morgendagens stafetfinale.

”Selvom det er en stor sejr i dag, kommer jeg hurtigt til at tænke på stafetten i morgen. Med tre mand der alle har taget medaljer på hver sin individuelle distance, er jeg meget fortrøstningsfuld, men stadig ekstrem spændt. Jeg mangler jo stadig et verdensmesterskab i år”, griner Torbjørn Gasbjerg. Fra den danske lejr forlyder det også, at de stadig har flere flag…

Link til VM hjemmesiden med resultater herunder.

http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/woc.htm