Dansk medalje regn ved Junior EM

| Administrator | Nyheder 2008

2 guld, 1 sølv & 1 bronze til de seje danske juniorer i Schweiz

Det danske juniorlandshold deltager i disse dage i EYOC i Schweiz. EYOC står for European Youth Orienteering Champinships og er et mesterskab for aldersklasserne 15 – 16 år & 17 -18 år. Der deltager i alt ca. 20 nationer. Mesterskaberne er officielle Europamesterskaber under IOF.

Fredag lagde vore danske talenter hårdt ud og satte sig på 4 ud af de 12 medaljer som blev uddelt.

Pigerne var fantastiske. I D16 klassen løb Emma Klingenberg, Faaborg OK et suverænt løb og vandt guld hele 4 minutter og 27 sekunder foran Vendula Horcickova fra Tjekkiet på andenpladsen. Også Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK leverede en fornem præstation med en 6. plads.

Hos de lidt ældre piger i D18 klassen blev det også dansk dominans. Talentfulde Ida Bobach, Silkeborg OK trak det længste strå i en meget tæt dyst om medaljerne. Ida var en populær EM guldvinder bare 5 sekunder foran finske Venla Niemi og med landsholdskammeraten Signe Klinting, FIF Hillerød Orientering på 3.pladsen. Signe var kun sølle 13 sekunder fra at dele guldet med Ida.

Også hos drengene var der medalje til Danmark. Supertalentet Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød gav den gas og kunne stolt tage imod en fortjent sølvmedalje. Marius var godt 2 minutter fra guldet som blev vundet af Jan Petr Zela fra Tjekkiet.

En stor dansk dag, der markerer at Danmark forsætter frem som orienteringsnation – Talenterne sprudler og det store arbejde omkring U-16 & juniorlandsholdene giver fortjent succes. Lørdag løbes stafet og søndag sprint – konkurrencerne kan følges via link herunder.