Dansk guld og bronze ved JVM!

| Administrator | Nyheder 2006

Stor, stor dansk dag for dansk juniororientering ved JVM i Litauen

Søren Bobach, Silkeborg OK vandt guld og Signe Klinting, FIF Hillerød bronze ved JVM.
De to unge løbere – Søren er 17 og Signe kun 16 – gik i den stegende litauiske varme koldt og uimponeret til sagen. Søren er VM debutant og Signe deltager først for anden gang.
Med to utroligt flotte løb satte de to unge løbere de ældre og mere rutinerede løbere til vægs.

Juniorlandstræner Lars Lindstrøm havde i en skrattende mobiltelefon svært ved at fatte det: - ”Det er så stort, så stort”! - og berettede videre: - Signe stod ude ved start og var ikke mere påvirket, end hvis hun skulle løbe et C-løb i Rude Skov, hun var rolig og klar, der skulle ikke siges noget. Søren var også helt rolig og koncentreret og var klar til at give den gas. De to er er helt unikke!”, var landstrænerens afsluttende bevægede kommentar.

Søren Bobach berettede om sit løb: - ”Jeg havde et skidegodt løb. Jeg fulgte den lagte taktik. Jeg vidste fra i går, at der ville blive lavet fejl af alle, så det drejede sig om at mindske tidstabet mest muligt, at løbe for fuld knald, men alligevel give sig tid til at standse op, hvis jeg blev i tvivl. Jeg kan vel finde et halvt minuts tidstab på hele banen, så jeg kan kun være tilfreds”, sluttede Søren.

16-årige Signe Klinting erkendte blankt, at hun endnu ikke havde forstået, at hun nu kunne rejse hjem fra en medalje om halsen. –”Det er lidt uvirkeligt det her. Jeg er kun 16 år og før jeg kom til dette VM tænkte jeg, det kunne være fedt at komme i top 20. Da jeg så kom ind omkring stævnepladsen før banens sidste sløjfe, skreg Lars (juniorlandstræneren) at jeg løb om at komme i top 10, og nu har jeg vundet bronze, det er ikke til at fatte”, sagde en overstrømmende glad Signe.

Med Sørens og Signes resultater kan man roligt sige, at de unge løbere har vist vejen for seniorerne, når det i starten af august går løs med senior VM på hjemmebane omkring Århus og Silkeborg.

16. Line Søderlund, 30:02

Kun to gange tidligere har danske juniorer medaljemæssigt klaret sig så succesfuldt ved et JVM. Det skete i 1993 i Italien, hvor Tenna Nørgaard vandt både guld og sølv og Torben Nørgaard sølv og i 1995 ved JVM på hjemmebane, hvor det blev til to individuelle guldmeldaljer ved Christina Grøndahl og stafetguld ved Jesper Damgaard, Mads Ingvardsen og Troels Nielsen.