Flotte danske præstationer i Jokula

| Administrator | Nyheder 2002

Bedste danske klubhold blev OK Pan, som med Troels Nielsen på sidsteturen kom i mål som nummer 34. Spring Cup OK blev nummer 121, Farum-Tisvildes andethold fik en plads som nummer 154, mens Ballerup OK blev nummer 409, 3 timer og 23 minutter efter vindern

Bedste danske klubhold blev OK Pan, som med Troels Nielsen på sidsteturen kom i mål som nummer 34. Spring Cup OK blev nummer 121, Farum-Tisvildes andethold fik en plads som nummer 154, mens Ballerup OK blev nummer 409, 3 timer og 23 minutter efter vinderne fra Bækkelaget. Farum-Tisvildes førstehold lå efter femte tur på en 17.plads, men forsvandt fra resultatlisterne på sjette tur.
En række af de danske løbere viste storform. Flemming Jørgensen løb fremragende på den anden tur, der foregik midt om natten. Han har simpelthen den bedste tid af alle og han trak OK Pan fra en 111. plads til en 19. plads. De følgende løbere kunne ikke helt holde pladserne, men først juniorløberen Christian Christensen og lige efter Morten Fenger-Grøn trak OK Pan fra først en 41. plads til en 35. plads og videre til en 24. plads. Mortens tid på sjette tur ligger blandt de ti bedste. Også Thomas Jensen løb med blandt de ti hurtigste på sin tur. Han trak Farum-Tisvildes førstehold frem på 12.pladsen fra en placering som nummer 24.
Løbet blev vundet af norske Bækkelaget foran de to finske klubber Kavelan Rasti og Turun Suunistajat. Afgørelsen blev meget spændende med seks klubber i mål inden for et halvt minut – utroligt efter næsten otte timers orienteringsløb i svært finsk terræn.

Kvindernes stafet blev afviklet lørdag eftermiddag. Eneste danske hold var Farum-Tisvilde, der på første tur havde Dorthe Dahl. Dorthe kunne ikke helt holde kontakten med teten, men kom i mål som nummer 20 med et tidstab på 2½ minut. Hun sendte Iryna Kupriyanova ud på anden tur. Iryna må slippe førerfeltet helt og holdet rykker ned på en plads som nummer 31. I toppen bragte Vroni König-Salmi finske Turun Suunistajat i front, mens Bækkelaget fra Norge varpå vej op.
Fra Farum-Tisvilde løb Yvette Baker en fremragende tredje tur og kom i mål med en tid i top-ti og holdet røg op på en samlet 12. plads, inden Maria M. Høyer løb ud på den afsluttende tur. Hun satte nogle minutter til i det skrappe selskab, men det danske hold i kvindestafetten sluttede dog på en ærefuld 21. plads.
Inden fjerde tur var Bækkelaget to’er knap to minutter efter Turun Suunistajat. Bækkelaget havde den mangedobbelte verdensmester Hanne Staff på sidsteturen, mens Turun-klubben stillede med regerende verdensmester Simone Luder. Det udviklede sig til en meget tæt match, hvor Hanne Staff rykkede tættere og tættere på Simone Luder og til sidst fik kontakt, men i spurten måtte se sig slået med bare tre sekunder.