Carsten Jørgensen tæt på medalje

| Administrator | Nyheder 2001

Kun 24 sekunder havde Carsten Jørgensen op til bronzemedaljen i dagens sprintdisciplin, der åbnede verdensmesterskaberne i orienteringsløb ved den finske by Tampere. I det meget tætte opløb blev Carsten Jørgensen nummer 12.

"Jeg er ikke helt så hurtig som tidligere," beklagede Carsten Jørgensen, der dog også erkendte, at han ikke havde taget det hurtigste vejvalg på alle strækkene. "Jeg havde et godt flow og det var ikke noget dårligt løb, men med de vejvalg, jeg havde, er resultatet ok".
Allan Mogensen blev skuffende nummer 16 efter at have brugt 41 sekunder mere end den svenske vinder Jimmy Birklin. Flere mindre gode vejvalg gav hver 5-10 sekunders tidstab og allerede midt i løbet havde han tabt et halvt minut. Selv om han resten af løbet var på linje med medaljetagerne, kunne han ikke indhente det tabte.
Hos de undertippede danske kvinder overraskede Dorthe Skovlyst med en placering som nummer 18. Hun brugte godt et minut mere end vinderen Vroni König-Salmi, der er fra Schweiz, men bor i Finland.
Med storskærm på stævnepladsen og flere tv-kameraer på centrale steder i skoven lykkedes det arrangørerne at fastholde spændingen under hele løbet. De mange tilskuere omkring det fælles start- og målområde og i skoven påvirkede ikke de danske løbere, der alle er erfarne parkløbere, men gav tilskuerne mulighed for at følge løbet meget tættere end normalt.
Der havde på forhånd været usikkerhed om sprinten som VM-disciplin, men løberne var generelt tilfredse med konkurrencebetingelserne.
"Sprintdisciplinen er i orden," sagde Dorthe Skovlyst efter løbet. "Når man ser resultatlisten kan man jo også se, at der ikke er Mister Nobody, der ligger øverst." Alle medaljetagerne er kendte løbere med mange fremragende præstationer bag sig.

Verdensmesterskaberne fortsætter i morgen med kvalifikationsløb på den klassiske distance.