Helene blev væk - Allan nr. 7

| Administrator | Nyheder 2000

Helene Hausner gennemførte ikke onsdagens World Cup løb i Finland, fordi hun blev væk i skoven - inden starten!

Som så ofte før mødte Helene Hausner op i god tid før start, og efter en kort samtale med lands-træner Signar Eriksson ville hun løbe en tur for at varme op. Men under opvarmningen - som foregik uden kompas - for hun vild i skoven, og nåede først frem til startstedet 20 minutter efter at hun skulle være startet.
Landstræner Signar Eriksson nåede at alarmere stævneledelsen inden Birkerødløberen dukkede op, fordi han frygtede hun lå hjælpeløs i skoven efter være kommet til skade.
Det var en stærkt rystet Helene Hausner, der efter episoden kunne tage tilbage til hotellet. Også landstræneren var rystet over episoden, hvis lige han aldrig tidligere har oplevet gennem sine mange år i international orientering. Men mest af alt var han lettet over, at der ikke var sket hende noget.

Også for den tidligere verdensmester Allan Mogensen blev løbet dramatisk. På vej mod første post, tabte han den ene kontaktlinse, da han faldt ned i en grøft. På stedet besluttede han at smide den anden kontaktlinse væk, og gennemførte således løbet med nedsat syn. Selv om han løb forsigtigt, faldt han mange gange i de små finske moser, fordi han ikke kunne se ret langt frem. Løbet blev afviklet under et heftigt tordenvejr, hvilket ikke gjorde det nemmere at orientere sig, men alligevel lykkedes det Allan Mogensen at komme i mål som nummer 7, godt 2,20 min. efter vinderen russeren Valentin Novikov, der mere og mere ligner en sammenlagt vinder af World Cup-konkurrencen, der slutter på fredag.
Allan fortalte K.K. Terkelsen efter løbet, at han havde et bom på ca. 45 sekunder på post 9, men at han derudover havde haft et godt løb – bortset fra at han måtte løbe mere forsigtigt pga. de manglende kontaktlinser.
”Når så Novikov samtidigt fortæller, at han havde et perfekt løb, så fortæller det lidt om hvor godt Allan Mogensen er løbende for tiden”, siger K.K. Terkelsen, der er optimist med hensyn til Allans muligheder i fredagens jagtstart.
I fredagens jagtstart starter Novikov med næsten tre minutters forspring til nummer to, svenskeren Jimmy Birklin, mens Allan Mogensen starter ud som nummer 6, kun 43 sekunder efter svenskeren. Han har således andenpladsen inden for rækkevidde, mens der på den anden side også er et tæt felt efter Allan.
Thomas Jensen er den eneste af de øvrige danske mænd, der kan nå World Cup-points (kun de 45 bedst placerede får World Cup points). Efter en mere aktiv og kæmpende indsats end i tirsdagens løb, blev Thomas nr. 49 og løber ud som nr. 48 i jagtstarten

Hos kvinderne havde Kolding-løberen Maria Høyer et rigtig godt løb, idet hun sluttede som nummer 19, fire minutter efter vinderen, engelske Heather Monro. Sammenlagt er Maria Høyer nu bedste danske kvinde, som nr. 32, godt 12 minutter efter den førende løber, schweizeren Simone Luder.
Ovenpå tirsdagens erfaringer med ekstrem høj puls og blodskudte øjne, valgte Yvonne Fjordside at gennemføre uden at få en indsprøjtning for sin astma. Alligevel var hun plaget af vejrtrækningsproblemer i det fugtigvarme vejr, men kom dog hjem på en acceptabel plads 41.

Torsdag afvikles en selvstændig afdeling af World Cup. Der er tale om en ”supersprint” med en beregnet vindertiden på kun 15 minutter. Løbet foregår i et nordisk skisportsområde med mange stier og bropassager, og kun de løbere, der kan bevare koncentrationen og overblikket i det detaljefyldte område, har en chance.

(Da redaktøren nu lukker kontoret for at tage til Jysk 3 dages, kommer der desværre ingen rapport her på DOF’s hjemmeside. Interesserede kan selv holde sig orienteret her:) http://www.wc2000.phnet.fi/