Alm og Boesen forsvarede DM-titlerne i Støvring

| Nyheder 2017

Det blev til et dobbelt titelforsvar i seniorklasserne, da Danmarks bedste orienteringsløbere dystede om DM-titlen på den korte sprintdistance i Støvring lørdag eftermiddag.

Den regerende verdensmester på distancen, Maja Alm, OK HTF fejede al modstand til side hos kvinderne og sikrede sig et klart dansk mesterskab med mere end ét minuts forspring. Hos mændene var det – ligesom i fjor – OK Roskildes Andreas Boesen, der var hurtigst.

Der ventede 3,6 kilometer på kvinderne med poster i Støvrings villakvarterer og på skrænten ned mod Mastrup Søerne.  De største forventninger lå forståeligt nok på Maja Alms skuldre, og hun kom faktisk til at lukke spænding ind i kampen om guldet, da hun begik en fejl ved at løbe ind i en blindgyde på vej til post 2.

Strækket til post 2, hvor Cecilie Klysner (CK-grøn) er 18 sekunder hurtigere end Maja Alm (MA-rød). Klip fra TracTrac's tracking af DM Sprint.

- Det stresser mig ret meget, at fejlen ligger så tidligt, så jeg er nødt til at presse på med alt hvad jeg har resten af vejen. Det giver så også lidt små fejl på resten af banen, men jeg kan se at tempoet er ved at være på plads her to måneder før VM, siger Maja Alm.

Som dobbelt verdensmester på sprintdistancen kan hun ikke undgå at være kæmpe favorit på hjemmebanen til det danske mesterskab – og det spillede også en rolle for løbet i dag.

- Jeg kan mærke, at jeg er presset og stresset over at være forhåndsfavorit. Og jeg tror også, at det var det, der gjorde at lavede fejlen i starten af banen. Men det er sundt at løbe med det pres, for det bliver ikke mindre til VM, siger Maja Alm, der med lørdagens sejr vandt sit sjette DM på sprintdistancen.

Den største konkurrent til DM-titlen, FIF Hillerøds Cecilie Klysner, klippede undervejs den forkerte post og blev derfor diskvalificeret. Og derfor endte sølvmedaljen om halsen på Faaborgs Emma Klingenberg, der havde 1.10 min. op til Maja og guldet. Førsteårssenioren Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK løb med bronzen.

Hos mændene var det langt mere tæt, men den forsvarende mester på sprintdistancen, Andreas Boesen endte igen med guld om halsen. Landsholdskollegaen Tue Lassen kom i mål efter de 3,8 kilometer med en tid, der var seks sekunder langsommere – men Faaborg-løberen blev diskvalificeret, da han ikke havde fået registreret stemplingen på en af posterne.

Det gav en sølvmedaljeplacering til OK Snabs løbestærke Magnus Dewett, der lykkedes med et flot løb og havde bare 11 sekunder op til guldmedaljen. Jakob Edsen, Aarhus 1900, løb sig ind til en stærk tredjeplads – 27 sekunder efter Boesen.

I juniorklasserne var der igen en suveræn sejr - da OK Gorms Josefine Lind var hele 1.12 min. foran Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK. OK Pans Caroline Finderup løb med bronzemedaljen.

Igen var det mere tæt i drengeklassen, hvor Mads Skaug, OK Pan vandt guld foran Tisvilde Hegn OKs Carl Emil Schiøer Kovsted, der var 14 sekunder langsommere. Skaugs klubkammerat Mikkel Holm Nielsen vandt bronze - 20 sekunder efter guldtiden.

Alle fotos: Lars Lindstrøm