Thomas Steinthal Europamester i Herre Junior på Sprint Distancen

| Nina Hoffmann | Nyheder 2017

Thomas på MD FRA17Den ældste af de unge danske MTBO talenter fortsætter med at overraske og præstere på højeste plan. Søndag vandt Thomas Steinthal, FIF Hillerød sprinten for Herre Junior i overbevisende stil. På trods af at det er Thomas’ første år i aldersklassen fik han vist hvordan sådan en sprint skal skæres og parkerede alle konkurrenterne. Sådan!

Camilla Søgaard, Horsens OK sørgede på seniorsiden for endnu en medalje, i det hun kørte et meget stabilt løb til sprinten med nogle mindre fejl, men holdt et højt tempo igennem banen og præsterede en meget flot sølvmedalje.

Den meget o-teknisk udfordrende sprint blev kørt i et universitetsområde (Orléans la Source) hvor selv de mindste fejl blev synlige i resultatlisten. Rytterne melder om en sprint som var o-teknisk krævende, super sjov at køre og hvor man virkelig skulle bevare kortkontakten hele vejen igennem med hastigheder på op over 30 km/t.

Tirsdagen bød på mellemdistance med kort og baner i topklasse. Alle baner havde en god blanding af lange stræk hvor wattmåleren skulle bankes i bund afbrudt af flere momenter med finurlig finorientering som takket være det knivskarpe kort var helt reelle. Også her viste Thomas at han vil bide skeer med de ældre i klassen og kørte en stærk 6 plads hjem i det meget tætte felt, hvor top 7 placerer sig indenfor 54 sekunder efter 45 minutter i skoven. Thomas beretter om et rent løb uden fejl, men et bevidst udenoms-vejvalg midt på banen viser sig at koste 30 sekunder i forhold til lige på varianten. Bedste danske placering på seniorsiden blev leveret af Camilla Søgaard, i det hun kørte en 7. plads hjem i et meget stærkt felt, hvor der i Top 7 var repræsenteret 7 forskellige nationer.

For de andre unge talenter er det indtil videre blevet til 2 top 10 placeringer og alle ryttere har formået at placere sig i den bedre del af feltet. For Seniorrytterne har der været vist gode takter til både søndagens sprint og til gårsdagens mellemdistance, men det har været stolpe ud og vi må igen konstatere, at konkurrencen er hård i toppen. Mellemdistance bød på en lidt "mellem-fornemmelse", hvor der igen blev præsteret meget stabilt, men hvor resultaterne ikke levede op til forventningerne. "Mellemdistancen er nu lukket ned og vi se frem til morgendagens hviledag, hvor vi skal tanke op og se frem til torsdagen langdistance, hvor jeg ser gode muligheder for flere top 10 placeringer og potentiale for medaljer" lød det fra landstræner Lasse Brun Pedersen efter løbet.

U17 piger

Annika Henriksen, OK Svendborg, Christine Reibert Hansen, Allerød OK og Sara Lykke Brinch, FIF Hillerød leverede alle absolut godkendte præstationer på sprinten, da de endte som perler på en snor indenfor et 7 sekunders interval, som henholdsvis nr 10, 11 og 12, 3 minutter efter vinderen. De gentog næsten kunststykket på mellemdistancen og ender på placeringerne 11 (Sara), 12 (Annika) og 15 (Christine). Det bliver spændende at se hvad de stabile præstationer kan blive til på lørdagens stafet.

U17 drenge

Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød har på sprinten et par svaj, som giver nogle små, men resultatmæssige dyre tidstab, der resulterer i en flot 9 plads - blot 36 sek. fra bronzen.

På mellemdistancen har Mikkel desværre fejlklip og misser yderligere en top 10 placering på den konto. Noah Tristan Hoffmann, OK Pan kører en godkendt sprint hvor han ender på en 19. plads af de 47 deltagere. Noah holder trykket i benene og hjernen i ro på mellemdistancen og sniger sig lige netop med i top 10, blot 1.42min fra podiet. Særdeles flot af den unge rytter, som er yngste årgang i feltet og endnu har 2 år tilbage i aldersklassen!

Senior damer

Cæcilie Christoffersen, OK ØST Birkerød fik ikke rigtigt flow på sprinten og måtte nøjes med en 27. plads, mens der var styr på orientering i den krævende mellemdistance, men måtte erkende at farten ikke rakte til mere end en 18. plads i det stærke kvindefelt.

Senior Herre

Rasmus Søgaard, Horsens OK havde i følge eget udsagn et af hans til dags dårligste sprint løb og endte som nr. 24, mens han på mellemdistancen blev nr. 12, blot 48 sek fra en podieplacering.

Rasmus Folino Nielsen, FIF Hillerød får på begge distancer lagt godt fra start, men har desværre ikke haft heldet på sin side. På sprinten rammes han af defekt idet han punkterer og må udgå, mens han efter at været kommet i mål på mellemdistance må konstatere at en post, der desværre lå på jorden, ikke var blevet registreret. Efter rytters ønske blev der ikke nedlagt protest.

Oliver Friis, Horsens OK er til dette års EM med som første års senior. Med en baggrund i cykelverden er Olivers force det cykeltekniske, men har arbejdet målrettet med det o-tekniske og kørte en fornuftig sprint, men måtte desværre sande at anden sidste posten ikke var blevet registeret. På mellemdistancen blev han også registreret som mp (missing post), da han sprang en post over.

Master Resultater

Den ældre garde fortsætter de stolte traditioner med topplaceringer og forsyner sig grådigt af medaljerne ved Masters VM. Medalje høsten lyder efter to discipliner på 8 Guld, 3 Sølv og 8 Bronze.