Skip to main content

VM 2020-samarbejdsaftale underskrevet

| Nyheder 2017

Mandag eftermiddag underskrev fem klubber en samarbejdsaftale med DOF omkring afviklingen af VM i 2020. Trekantområdet sendte tirsdag morgen følgende pressemeddelelse ud.

F.v. - Helle Sørensen (OK Melfar), Kenneth Mikkelsen (direktør i DOF), Flemming Jørgensen (OK Snab), Sven Madsen ( FROS), Susanne Højholt (Race director), Tina Blach (Kolding Orienterings Klub), Pernille Buch (OK Gorm) og Walther Rahbek (formand, DOF) Foto: Trekantområdet

I 2020 skal Trekantområdet være vært for VM i orienteringsløb. Mandag aften underskrev klubformændene for 5 lokale orienteringsklubber en samarbejdsaftale med Dansk Orienterings-Forbund omkring afviklingen af verdensmesterskaberne.

Der er nok at tage fat på, når Trekantområdet om mindre end 3 år skal være vært for VM i orienteringsløb. Mesterskabet bliver en stor event med både mesterskabsløb for landsholdene og et etapeløb for bredden. Og derudover skal Trekantområdets mange borgere involveres i den store begivenhed.

Derfor er Dansk Orienterings-Forbund rigtig glade for, at fem lokale orienteringsløbsklubber har trukket arbejdstøjet på for at sikre et vellykket mesterskab.

”VM 2020 bliver det største orienteringsevent, vi nogensinde har haft i Danmark, og vi er dybt afhængige af frivillige kræfter til at løfte den store opgave. Vi er meget glade for, at det i Trekantområdet kan lade sig gøre at arbejde på tværs af både kommuner og klubber, så vi sikrer et fantastisk mesterskab i de tre flotte bykerner. Når vi har de fem klubber med, allerede her tre år før mesterskabet, har vi lagt et rigtig godt fundament. Vi sætter vi stor pris på det engagement, klubberne udviser", siger Walther Rahbek, formand for Dansk Orienterings-Forbund.

Glæden over samarbejdet er gengældt. De fem klubber OK Gorm i Jelling, OK Snab i Vejle, Kolding Orienterings Klub, Orienteringsklubben FROS i Fredericia og OK Melfar i Middelfart glæder sig alle til at være en del af verdensmesterskabet.

"Vi er super glade for at få verdensmesterskaberne til området. Vi vil jo gerne både vise vores område og vores byer frem for orienteringssporten, ligesom vi gerne vil vise vores sport til Danmark og til indbyggerne i Trekantområdet. Med et verdensmesterskab får vi mulighed for at vise det ypperste, og vi håber selvfølgelig, at det vil betyde en øget eksponering af sporten, så flere får øjnene op for vores pragtfulde sport", siger Tina Blach, der er formand for Kolding Orienterings Klub.

Også i OK Melfar glæder klubformand Helle Sørensen sig til at komme i gang.

"Vi ved godt, at der er meget arbejde forbundet med afviklingen af så stort et event, men muligheden for at være med i maskinrummet på et verdensmesterskab kommer ikke hver dag. Vi har indgået i en positiv dialog med Dansk Orienterings-Forbund, og det har stået klart fra start af, at vi skulle arbejde sammen på tværs af klubberne. Det er vi vant til fra andre løb. Nu er det bare på den helt store scene. Vi tror på, at vi med vores indsats kan gøre en positiv forskel for både Trekantområdet, vore byer og for orienteringssporten."

Fakta:

Dansk Orienterings-Forbund søgte om værtskabet for VM 2020 i samarbejde med Trekantområdet Danmark, Fredericia, Vejle og Kolding Kommune samt Sport Event Denmark. Mesterskabet blev tildelt i 2016 og arbejdet er allerede godt i gang. Verdensmesterskaberne skal løbes i juli 2020 i urbane miljøer og der kommer til at foregå løb i henholdsvis Kolding, Fredericia og Vejle.

Fem orienteringsklubber i Trekantområdet skal være med til afviklingen: OK Gorm i Jelling, OK Snab i Vejle, Kolding Orienterings Klub, Orienteringsklubben FROS i Fredericia og OK Melfar i Middelfart.