Maja Alm startede sæsonen som hun sluttede 2017 - med at være suveræn på sprinten.

Flotte danske resultater på sprinten til Danish Spring

Årets sprint til Danish Spring, der samtidig var en del af Løberen League og Trimtex seniorcup, var lagt i Sorøs finurlige små baggårde i midtbyen. Det var ikke en super svær sprint - men den blev meget teknisk af mange retningsskift, og udfordringen var hurtigt at se, hvor de små huller i hegnene og passager mellem og under bygningerne var.

Sejr til Søren Bobach
I herreklassen fortsatte Søren Bobach sin flotte sæsonåbning - og vandt, hvad denne forfatters artikel vurderer, i rigtig flot tid på 13:27 for de 2,8 km med hele 28 poster. Han var seks sekunder foran Aleksi Niemi fra Finland. Andreas Boesen og Magnus Dewett var begge godt med fremme. Andreas blev nr 5 - 40 sekunder efter Søren, mens Magnus sluttedes som nr. 10 yderligere 14 sekunder efter.

Maja Alm fortsætter hvor hun slap i 2017
I dameklassen var der på forhånd lagt op til en battle mellem de to danske sprintsstjerner Maja Alm og Cecilie Klysner. Maja Alm trak som forventet det længste strå, men Cecilie bed godt fra sig, og sluttede på en flot andenplads 26 sekunder efter Maja - og hele 42 sekunder foran finske Niina Hulkkonen på tredjepladsen. De to Fåborg piger Caroline Gjøtterup og Emma Klingenberg blev henholdsvis nr. 10 og 11 - ca. 40 sekunder fra top tre.

Flot løb af Malthe Poulsen
I herrejunior blev det som ventet til en sikker sejr til bomstærke Kasper Fosser fra Norge. Han vandt med suveræne 51 sekunder. Men der var mange gode danske resultater. Malthe Poulsen blev bedste dansker som nr. 4, 57 sekunder efter Fosser. Men også Mads Møller Skaug (nr. 6), Andreas Bock Bjørnsen (nr. 8) var rigtig godt med og under 30 sekunder fra andenpladsen.

Agnes Nørgård Kracht nr. 2
I damejuniorklassen blev det til norsk sejr ved Hedda Raadal Børlo, mens Agnes Nørgård Kracht løb andenpladsen i hus. Nok så opløftende var 17 årige Hedvig Valbjørn Gydesen kun yderligere seks sekunder efter på 4. pladsen.

Tracking og o-track
Vanen tro har de bedste løbere i herre og dame eliteklasserne løbet med tracking. Så du kan se hvordan de bedste har fundet rundt på banen i dag. Men det vil også være muligt at se, hvordan alle vi andre har klaret os i dag. På http://www.danishspring.dk/da/maps-tracking/ er der link til O-track og Livelox, hvor man kan uploade sit track sit gps-ur. Så jeg vil varmt anbefale alle at uploade deres gps-track, hvis du har løbet med gps-ur, og så vil jeg opfordre alle læsere til at lægge vejen forbi for at se hvilket super værktøj det er, og hvilket unikt indblik det giver i, hvordan ikke bare de bedste - men også de næstbedst og tredjebedste og... har løst orienteringsopgaven.

Danish Spring lægger banerne op alle dage - så også på mellem og lang du kunne se vejvalg på alle, der lægger deres gpw-track op.