Emma Klingenberg vinder i Tiomila

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Ida Annika Tio 2018

Ida Bobach og Amanda Falck Weber spejder efter konkurrenterne efter en flot 1. tur. Foto: Tim Falck Weber

Damestafetten ved den svenske storstafet Tiomila er afgjort. Den blev vundet af Emma Klingebergs Järla Orientering efter suverænt løb af Emma på anden tur.

De bedste danske placeringer blev OK Pan Aarhus med Camilla Bevensee som nr. 58, mens Farum Tisvilde endte som nr. 96.

De danske landsholdsløbere satte i den grad deres præg på første tur. Amanda Falck Weber fra Farum-Tisvilde OK var først af alle på den første radiopost med Ida Bobach fra OK Pan Aarhus et sekund efter. Dette er Idas første rigtige konkurrence efter den lange pause efter benbruddet i forsommeren 2018, så det var en rigtigt god besked om, at Ida er på ret vej tilbage mod toppen. På anden radio var IFK Göteborg kommet forbi, men ved skiftet var Ida som to-er 56 sekunder efter, mens Amanda skiftede som en flot nr. 5 et lille minut efter Ida.

På anden tur kæmpede Stine Bagger Hagner flot for OK Pan Aarhus og var ved skiftet nr. 10, blot 3½ minut bag de hurtigt løbende Göteborg-piger. Unge Agnes Kracht tabte lidt tid i starten, men hodt derefter trit med de hurtigste, så hun endte med at være under 7 minutter efter, da hun sendte Vera Mullerova ud for Farum Tisvilde OK som nr. 24. På denne tur løb den tidligere dobbelte danske verdensmester Emma Klingenberg Järla Orientering 51 pladser frem til 16. pladsen - og løb et halvt minut ind på teten. Hvilket dog var intet imod at hendes tredje tur Sara Sjökvist løb holdet direkte i teten!

Caroline Gjøtterup løb et rigtigt fint løb og bragte OK Pan Aarhus ind som nr. 27, mens Vera sendte Iben Valery ud som nr. 49. På 4. tur var der halvdansk islæt, da den tidligere Farum-Tisvilde løber Annika Rihma løb forygende da hun bragte sin finske klub Hiidenkiertäjät op på andenpladsen.

Anneke Hald Bjørgum skiftede for OK Pan Aarhus som nr. 41, mens Iben Valery i det hårde selskab endte med at skifte som nr. 81. Camilla Bevensee og Mathilde Nørgaard Kracht løb de sidste ture for de to klubber.

Oppe foran var der dramatik på den sidste tur. IFK Göteborgs unge stjerne Sara Hagström startede først ud, men der var nerver uden på samtlige farverige løbetrøjer og selv Tove Alexanersson, der sidste år løb op gennem feltet til sejren løb skiftevis stærkt og bommede. Halvvejs var pludselig Emmas Järla atter i spidsen. Karolin Ohlsson har haft et fint forår og løb nu alene i spidsen for Stockholmsklubben. Efter 6 km var hendes føring på 4 minutter og det kunne de andre ikke hente.

Så Järla Orientering med Emma Klingenberg som den store helt på anden tur er vinder af årets damestafet i Tiomila. Alle resultater kan findes her.

Herrestafetten starter kl. 20:30 og kan følges på samme resultatside gennem natten.