Tisvilde Hegn OK vandt sprint mix stafetten

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Amanda Falck Weber løb med dagens hurtigste tid en sikker sejr hjem til Tisvilde Hegn OK. Billedet er fra World Cup i Letland

Tisvilde Hegn OK vandt en meget sikker sejr i årets danske mesterskaber i Sprint mix-stafet.

Hillerød Centrum lagde igen gader, stræder, baggårde, parkeringshuse og indkøbscenter til banerne. Det var nogle meget intensive baner, hvor man i endnu højere grad end på det individuelle løb dagen før, blev udfordret på kringlede passager, trapper - og orientering i mere end et plan.

Ida Øbro lagde flot ud på første tur og kunne sende Rune Olsen først ud for Tisvildes førstehold. Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK var dog lige efter, og kunne således sende gårsdagens danske mester Tue Lassen ud lige i hælene på Rune. Derefter var der et lille hul på ca. 15 sekunder ned til Tisvilde Hegn OK's andethold, FIF Hillerød og Farum OK. En af forhåndsfavoritterne OK Pan Aarhus var 43 sekunder efter - og således stadig med i kampen.

På anden tur tog Tue Lassen teten med det samme - men Rune Olsen bed sig godt fast - og i mål var det kun lykkes Tue at lave en afstand på fem sekunder til 40-årige Rune Olsen, der stadig er super godt løbende.

Bag Tue og Rune løb de to juniorløbere Mikkel Lyskjær fra Farum OK og Malthe Poulsen fra FIF Hillerød rigtig flot. De tabte ca, et minut til de to forreste. OK Pan Aarhus og Tisvilde Hegn OK tabte yderligere lidt terræn - og var på henholdsvis 5. og 6. pladsen nu over tre minutter efter.

På tredjetur blev konkurrencen reelt afgjort. Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK fik slået et hul på 2:15 ned til FIF Hillerød, der med Jeppe Ruud fik løbet sig op på andenpladsen. Efter Jeppe var der et hul på over fire minutter ned til fire hold, der gik uden inden for 46 sekunder. OK Pan Aarhus havde fejlklip på tredje tur og var dermed helt ude af medaljekampen.

Amanda Falck Weber udbyggede Tisvilde Hegn OK's forspring med yderligere knap to minutter på sidste tur, og kunne således løbe en sikker sejr hjem med fire minutters forspring til FIF Hillerød, hvor Nikoline Friberg Klysner løb en næsten lige så sikker sølvmedalje i hus. Gårsdagens danske mester Emma Klingenberg løb Faaborg OK op fra en 5. til en 3. plads på sidste tur, mens Line Cederberg og Lea Reime løb 4. og 5. pladsen hjem til henholdsvis Tisvilde Hegn OK's andethold og Farum OK.

Præmieskamlen i eliteklassen. Foto: Tim Falck Weber