Skip to main content

WMOC-festen kan begynde

| Nyheder 2018

Lørdag formiddag begynder det nok største orienteringsarrangement på dansk jord nogensinde, når flere end 4000 løbere mellem 35 og 99 starter ud på sprintkvalifikationen i DTU Science-området syd for Hørsholm. Og målet er det samme for dem alle; at blive officiel verdensmester i orienteringsløb for veteraner på sprint-, mellem- og langdistance. Mellemdistancen er i øvrigt ny i WMOC-sammenhæng, der hidtil har budt på to finaler - sprint og lang.

Søndag følger den spektakulære sprintfinale i centrum af København søndag, mellemdistance-kvalifikation og - finale løbes tirsdag og onsdag i Tisvilde, inden verdensmesterskaberne slutter fredag eftermiddag med langdistancen i Grib Skov.

Og selv om arrangementet naturligt nok trækker på frivillige danske kræfter - især i arrangørklubberne Tisvilde Hegn OK, OK Øst Birkerød, Farum OK og Søllerød OK, så er der også danske medaljechancer i sigte i løbet af ugen.

Tisvilde Hegn OK kan i år binde en flot sløjfe på en imponerende stime: Klubben har ved de seneste ni veteranverdensmesterskaber haft en løber øverst på medaljeskamlen. Senest var det Keld Johnsen, der vandt en suveræn guldmedalje på sprinten i New Zealand i fjor. Keld er også på startstregen i M65 år, og i WMOC-feltet er også THOK-løberne Thomas Greve Jensen, Tenna Nørgaard Landsperg, Leif E. Larsen og Rune Olsen, der har vundet veteranguld i løbet af den seneste håndfuld år.

Carsten Jørgensen, der fik en sølvmedalje i fjor på sin "nye" hjemmebane i New Zealand, er også med på sin gamle hjemmebane i Nordsjælland. Palle Bay, Køge OK, havde en bronzemedalje med hjem fra New Zealand i 2017 og er igen en del af M85-klassen, der tæller et imponerende stort felt i underkanten af 50 løbere.

Det enorme WMOC-felt rummer også en række internationale stjernenavne - blandt andre svenske Jörgen Mårtensson, M55 og schweizeren Simone Niggli, W40 for blot at nævne to, der har en imponerende række senior- og veteranmedaljer på samvittigheden.

Verdensmesterskaberne kan følges på arrangementets hjemmeside, Facebookside - og på O-Track, hvor løberne bliver opfordret til at dele deres vejvalg.