VM: Fire danske løbere i sprintfinalen

| Nyheder 2018

Landsholdet fik en flot start på verdensmesterskaberne i Riga, da fire af de fem startende løbere i sprintkvalifikationen kom videre til eftermiddagens finale.

Kvalifikationen blev løbet i Kronvalda-parken i hovedstaden og bød på lynhurtig, flad parkorientering med et kontorbygningsområde, hvor der skulle træffes vejvalgsbeslutninger i høj fart.

Den tredobbelte sprintverdensmester Maja Alm understregede, at hendes form er på plads ved at vinde sit kvalifikationsheat. Også Caroline Gjøtterup kom sikkert videre med en 11. plads i sit heat. Amanda Falck Weber stillede ikke til start - så hun er helt klar til sin debut på sprintstafetholdet søndag morgen.

Hos mændene løb Magnus Dewett og Jakob Edsen sig også en til ekstra tur lørdag eftermiddag med hhv. en 7. og 11. plads i hvert sit kvalifikationsheat.

VM-debutanten Emil Øbro var ikke langt fra en plads i finalen. Han blev nummer 20 i sit heat - 22 sekunder fra 15. pladsen, der giver adgang.

- Jeg er lidt skuffet. Det gik godt i starten, men jeg bommer et par poster, da vi kommer ud i parken. Jeg ved ikke, om det havde været nok alligevel. Men jeg har taget det, som det kom, og har fået nogle gode erfaringer, sagde han bagefter.

Finalen begynder med kvinderne kl. 14. dansk tid - links til resultater, livestreaming mm. findes på arrangørernes hjemmeside.