World Cup afslutning for MTBO Landsholdet

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Portugal Model Event

Det er blevet tid til årets sidste World Cup runde for MTBO-landsholdet. Den finder sted i Portugal, 200 km syd for Lissabon med base i byen Odemira. Der stilles med et målrettet og stærkt hold, hvor fokus er på at tilegne sig ranglistepoint, der giver adgang til de bedste startgrupper ved næste års VM på hjemmebane i Viborg.

Holdet har været på plads i Portugal siden onsdag og har kørt model event i dag. De næste 3 dage byder på intense konkurrencer på hhv. mellem-, lang- og sprintdistance. Især på mellem- og langdistancen vil den fysiske formåen spille en stor rolle. Her venter der rytterne udfordrende terræner med masser af højdemeter, store sten og tungt underlag. På sprintdistancen kommer det til at blive orienteringsteknikken der for alvor bliver udfordret i de snævre, snoede og kringlede gader i den gamle borgby, Odemira.

Som altid i forbindelse med årets sidste løb bliver det interessant at se hvem af de internationale stjerner der har formået at bevare formen fra sommerens EM og VM helt ind i sæsonafslutningen og om der er nogen der har fået et dyk efter mesterskaberne. Herfra håber vi selvfølgelig at de danske ryttere har formået at tune formen ind til en efterårstop og ser frem til at se hvad det kan holde til denne gang.

Holdet udgøres af 4 etablerede senior ryttere samt 2 juniorer som er med for at høste værdifuld erfaring for fremtiden:

Deltagerne beretter at de stiller med følgende fokus og forventninger:

• Camilla Søgaard forventer teknisk gode og stabile løb, hvilket kan give hende podie-placeringer. Camilla indtager p.t. en 6 plads i årets World Cup regnskab og med nogle gode løb har hun fin mulighed for at køre sig nogle placeringer op på den endelige resultatliste.
  • Cæcilie Christoffersen satser ligeledes på gode, stabile løb, med håb om ramme en top 10-placering i løbet af weekenden.
  • Nikoline Holm Splittorff er fortsat anden-års junior og stiller til sit første internationale MTBO-stævne. Placeringsmæssigt er der ingen forventninger fra hendes side men hun ser frem til at prøve kræfter med senioreliten for første gang i karrieren.
  • Rasmus Søgaard er efterhånden kommet ovenpå efter den skade der har plaget ham lige siden optakten til årets sæson, og har derfor ikke de store resultatforventninger denne gang.
  • Oliver Friis’ mål er rene løb, fordi han er sikker på, at han nok skal blive udfordret fysisk.
  • Thomas Steinthal er på trods af alderen allerede ved at være en rytter som de har respekt for i senior-feltet. Han stiller med en stærk form og planer om at køre aggressivt og offensivt. Dette skal gerne ende med to stabile løb på mellem- og langdistancen og en all-in-top-10-satsning på sprintdistancen - en distance han har haft stor succes med i årets mesterskaber i junior klassen.

Det hele starter når den første rytter bliver sendt i skoven på mellemdistancen kl. 11:00 dansk tid. Livestreaming og -resultater kan findes på  http://www.mtbo2018.fpo.pt. Holdet forventer at komme med løbende opdateringer på diverse platforme i løbet af weekenden.