Lærerig dansk sprintstafet i Prag

| Nyheder 2018

boesenDer var flere gode elementer og præstationer undervejs i dagens sprintstafet ved World Cuppen i Tjekkiet. Men et par ærgerlige fejl betød, at landsholdet aldrig kom til at blande sig i toppen af stafetten og sluttede som nr. 24.

Dagens sprintstafet blev løbet i en blanding af skov- og parkterræn i Prag - og en stor skrænt lagde jord til store dele af stafetbanerne, der godt nok havde enkelte vejvalgselementer sine steder men ellers bød på overkommelige orienteringstekniske udfordringer.

Amanda Falck Weber lagde desværre ud med at løbe mod en forkert post lige efter startpunktet, og selv om hun opdagede fejlen relativt hurtigt kom hun til at ligge bagerst i klyngen af knap 40 førstetursløbere. Hun løb sig op i det store felt i løbet af banen, og kunne sende Jakob Edsen ud på andentur i 30. position.

Han løb en stabil tur uden nævneværdige fejl og åd sig fire placeringer tættere på teten undervejs, men fartmæssigt kostede det lidt at ligge et stykke tilbage i feltet.

Andreas Boesen fortsatte de gode takter på tredjetur og viste, at han er godt på vej tilbage efter en skadesplaget 2018-sæson, der har kostet deltagelsen i både EM og VM. Han løb landsholdet yderligere fem pladser op til 21. pladsen efter et sikkert løb.

På sidsteturen havde Caroline Gjøtterup rejst sig efter den forkølelse, der holdt hende ude af gårsdagens Knock-Out Sprint. Hun lagde stærkt ud på første halvdel af banen, hvor hun sammen med to svenske hold holdt høj fart, styrede sikkert i posterne og åd et par placeringer. Men ved post syv løb hun desværre for langt ud ad stien og opdagede fejlen for sent. Det kostede tid og trods fin fight på den sidste del af banen løb hun i mål som nummer 24.

- Vi får lavet nogle ærgerlige fejl i dag, og det er der ikke råd til i det her felt. Der er bestemt også gode elementer undervejs, hvor vi rammer de rigtige vejvalg, men placeringsmæssigt bliver det dyrt, at vi laver en fejl så tidligt på stafetten, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Stafetten blev vundet af Schweiz, der løb med sejren efter en tæt duel med Sverige, der førte indtil midtvejs på tredjeturen. Til sidst lignede det en åben duel mellem Schweiz' Judith Wyder og Sveriges Tove Alexandersson - men da langdistanceverdensmesteren begik en dyr fejl tidligt på sidsteturen kunne Wyder løb sikkert over stregen med en margin på 44 sekunder til Alexandersson.

Resultater og tracking kan findes på arrangørernes hjemmeside.

Lørdag formiddag skal løberne ud på den eneste skovdistance i denne World Cup-runde - en kort og kuperet mellemdistance nord for Prag.