Gode takter i World Cup-sprint

| Nyheder 2018

AmandaFW bredLandsholdet sluttede fire hæsblæsende World Cup-dage i Tjekkiet af med den individuelle sprint søndag eftermiddag. Amanda Falck Weber var ligesom de øvrige dage rigtig godt løbende i a-finalen, men et ærgerligt fejlklip betød at det ellers flotte forlæg endte med en diskvalifikation i stedet for en placering i top 10.

Sprinten i Mlada Boleslav blev løbet i et by- og parkområde i den gamle bydel, og det var lykkedes banelæggerne at stille løberne ganske mange vejvalgsudfordringer i løbet af de knap fire kilometer.

Amanda løb sig op undervejs på banen og lå med stræktider inde i top 20, da hun klippede forkert på 12. posten og stemplede én af posterne til b-finalen, der sad lidt højere oppe på en lang stentrappe. Rigtig ærgerligt for Amanda, der ellers løb en flot afslutning og kunne have endt i top 10 på dagens sprint.

Men samtidig var løbet endnu et bevis på at Amanda Falck Weber har løftet sit niveau her i efteråret.

- Det er rigtig positivt og flot, at Amanda kan løbe på det niveau igen - og næsten gentage en præstation, der minder om hendes tredjeplads ved Euromeeting for nogle uger siden. Og hun har jo faktisk også løbet på det i de seneste par dage. I dag var både svært og fysisk krævende, så det var imponerende, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Jakob Edsen løb med også i A-finalen, men havde ikke den bedste dag efter et intenst World Cup-forløb med mange konkurrencer på få dage.

- Løberne var trætte og især den hårde mellemdistance i går tærede på kræfterne, fortæller landstræneren.

Dagens sprint endte med to svenske vindere - Jonas Leandersson og så Tove Alexandersson, der udover dagens sejr også kunne fejre den samlede sejr i World Cuppen for femte år i træk.
Hos herrerne endte den samlede sejr hos Schweiz' Matthias Kyburz, der nu kan blære sig med tre World Cup-titler i træk - og fem i alt.

Med World Cup-finalen i Tjekkiet sluttede landsholdets sæson 2018 også - og løberne kan nu se frem mod næste år, der byder på det første rene skov-VM efter opdelingen af verdensmesterskaberne.

- Vi fik set at løberne var motiverede og har mod på mere. Vi fik samlet en masse erfaringer i Tjekkiet, som vi skal bygge videre på i de næste år og bruge frem mod VM i Trekantområdet i 2020, siger Torbjørn Gasbjerg.