Skip to main content

Josefine Lind på podiet ved Junior VM

| Administrator | Nyheder 2016

Mens Amanda Falck Weber blev nr. 17

Som ventet blev det de mere rutinerede løbere på det danske juniorlandshold, der opnåede de bedste placeringer på førstedagen ved junior VM 2016. I stegende hede kunne det talstærke publikum følge løberne mange gange undervejs på den kuperede og krævende bane, hvor arrangørerne som ekstra kolorit havde opsat et antal hegn i parken, der lå lige ved siden af stævnepladsen.

Josefine Lind blev bedst placerede danske løber som nr. 5. Hør Josefine fortælle om sit løb på DOFs facebook side. Amanda Falck Weber startede lidt forsigtigt, men efter et sikkert løb blev det til en flot 17. plads til Amanda i det stærke felt. Agnes Nørgaard Kracht præsterede en tid der kunne have rakt til top 30, men desværre var Agnes kommet til at springe post 4 over i skyndingen. Emil Øbro blev bedste danske herreløber. Emil fortalte efter målgang, at han var løbet for langt et par gange. Derudover var han faldet og havde slået knæet, men vi krydser fingre for, at Emil bliver klar til den lange distance i morgen. Alle øvrige danske løbere fik rigtigt god erfaring i det, der for de flestes vedkommende var deres første Junior-VM løb. Se de danske resultater via linket nedenfor.

Som så ofte før ved store mesterskaber i Schweiz, var der fantastisk stemning ved målpladsen ved skolen i Schuol. Og de lokale tilskuere fik i den grad hvad de kom efter med to schweiziske guldmedaljer og hele 4 herrer i top 6. Særligt den forsvarende mester Simona Aebersold imponerede ved at være mere end 50 sekunder foran nr. 2. En anden flot præstation blev leveret af ungarske Virag Weiler. Ungarn er ikke forvænt med løbere i toppen af international orientering, så 4. plads til hende er værd at bemærke.

Nu er Junior VM for alvor i gang og flere af de danske løbere gav udtryk for, at de nu virkeligt glæder sig til at komme ud og prøve kræfter med langdistancen i morgen. Fra dagens løb i byen i 1.200 meters højde, flytter løberne op i 2.200 meters højde i et stærkt kuperet og på alle måder krævende terræn. Det vil dog næppe være noget helt dårligt gæt, at de schweiziske løbere igen vil gøre sig gældende og i den forbindelse kan man på arrangørernes hjemmeside for lang distance studere resultaterne fra 2015 og se, at der i 2016-startfeltet blot var en løber, der i 2015 var hurtigere end netop dagens suveræne vinder, Simona Aebersold. Så hun må nok påtage sig endnu en favoritværdighed i morgen.

Langdistancen starter mandag kl. 09:00 og bliver lidt af en maratonforestilling, da alle løbere jo har mulighed for at starte, så formentlig vil klokken være på den anden side af 4 før løbet er afgjort. Men mon ikke speaker Per Forsberg og hans crew vil være i stand til at levere endnu et brag af en arenaproduktion, så både vi, der er på plads i morgen og alle jer, der vil sidde klar ved computeren nok skal blive godt underholdt.