René Rokkjær viste verdensklasse

| Administrator | Nyheder 2005

Rene Rokkjær, der fredag vandt sprint disciplinen vandt i dag også VM-testløbenes lange distance. Det samme gjorde Anne Konring Olesen

Rene Rokkjær, OK Pan, der fredag viste høj klasse på den korte sprintbane, demonstrerede også i tredje og sidste testløb til VM i Japan i august, høj klasse på den lange distance. På en både fysisk og orienteringsmæssig særdeles krævende bane på 15.1 km og med en højdestigning på 900 m på banen, vandt han i den fornemme tid 101.58. Et lille minut efter kom gårsdagens vinder på mellemdistancen og nr. fire på den lange distance ved nordisk mesterskab, Chris Terkelsen i 102.44
’Det var fed orientering og det var en verdensklasse bane’ - var Rene Rokkjærs trætte, men tilfredse kommentar umiddelbart efter løbet.
Banelægger var tidligere landsholdsløber Flemming Jørgensen, to gange nummer ni ved VM på samme distance, assisteret af Jesper Fenger-Grøn, begge Kolding OK. Flemming Jørgensen skal også være være banelægger på den lange distance, når Danmark er vært ved VM i orienteringsløb til næste år (sammen med Kent Lodberg, OK Pan). Flemming Jørgensen fik derfor i dag demonstreret, at han ved, hvad der kræves af verdensklasse baner.
Verdensklasse var også, hvad René Rokkjær i dag viste i Velling-Snabegård på den udfordrende bane.
Anne Konring Olesen, FIF Hillerød var igen på vinderkurs uden at løbe optimalt. Udtalte selv efter løbet, at hun havde smidt omkring fem minutter hist og pist.
Gårsdagens vinder Helene Hausner, OK Øst blev to’er. –’Tre dage med lige så mange konkurrencer, er i overkanten af hvad mit problematiske knæ kan klare’ – sagde en bekymret Helene Hausner efter løbet.

I juniorklassen viste Tue Lassen, Fåborg igen, at han er Danmarks pt. bedste juniorherre. Hans vindertid i går blev af seniorerne kun overgået af Chris Terkelsen. I dag ville lidt flere seniorer kunne følge med ham. Rasmus Djurhus, FIF Hillerød, der i går ikke var tilfreds med sit løb var i dag i meget bedre humør og sluttede på anden pladsen kun knapt et minut efter Tue Lassen.
Ane Linde var i dag sikkerheden selv og havde en margin på godt fire minutter ned til dagens nr. to Signe Klinting, FIF Hillerød. Gårsdagens vinder, Maja Alm, var kommet for sent op, så hun måtte hoppe over morgenmaden, så kræfterne slap op og hun måtte nøjes med en femteplads.

Efter tre dage med tre gode og udslagsgivende testløb, er det nu op til landstrænerne at udtage holdene til:
Junior VM i i Tenero, Schweiz i dagene 10. - 17. juli,(6D+6H)